Nejlepší kosmetické značky

Nejlepší a nejznámější kosmetické značky na světě

Inspirujte se seznamem nejlepších kosmetických značek z celého světa. V tomto článku se podíváme celkem na 12 z nich. Kromě krátkého představení vám předám tipy na konkrétní produkty, které se u jednotlivých značek těší té největší popularitě. Třeba mezi nimi najdete novou stálici do své každodenní kosmetické rutiny.

1. Clarins

Francouzská kosmetická značka Clarins se soustředí na používání přírodních ingrediencí a také ohleduplnost k životnímu prostředí. V jednotlivých kosmetických produktech využívá více než 250 různých rostlinných extraktů. Značka byla založena v roce 1954 a za jejím vznikem stojí Jacques Courtin-Clarins. Vědci z dílny Clarins jsou právem považovány za průkopníky v oblasti péče o pleť.

Mezi nejznámější a zároveň nejoblíbenější produkty této značky patří intenzivní sérum proti stárnutí pleti Clarins Double Serum. Uvnitř něj se ukrývá 22 rostlinných extraktů, které se zasluhují o to, že je pokožka zářivá, póry jsou minimalizovány a dochází k redukci vrásek. Neméně populární je jejich denní vyhlazující krém Clarins Multi-Active Day Cream SPF 15, který pleti dodává energii, hydratuje ji a zanechává ji viditelně pevnější a vyhlazenější. Za vyzkoušení stojí také některý z jejich tónovacích balzámů na rty, které se ukrývají pod označením Clarins Lip Oil Balm.

Clarins Double Serum

2. Huda Beauty

Značka Huda Beauty je plná povedených sofistikovaných kosmetických produktů. Založena byla v roce 2013 blogerkou Huda Kattan, odkud ostatně plyne samotný název. Značka si klade za cíl umožnit lidem cítit se sebevědomě. Jedná se o velmi kvalitní produkty, které zahrnují zejména dekorativní kosmetiku a s jejich pomocí si snadno vytvoříte prakticky bezchybný make-up.

Za mě osobně mohu doporučit jejich skvělý a velmi kvalitní korektor Huda Beauty Faux Filter Concealer, který je dostupný v řadě různých odstínů. Pleti poskytuje střední až plné krytí až po dobu 14 hodin. Dostatečně velký a mělký aplikátor vám přitom usnadní nanášení. V souvislosti s tím můžete vyzkoušet i jejich make-up Huda Beauty Faux Filter Foundation, který pleti poskytne rozzáření a zároveň zmatnění. Velmi dobře odolává potu, vodě a nemá tendenci se otírat ani obtiskávat. Rovněž redukuje nežádoucí mastný lesk a postará se o optické rozostření. Zmíněné dva produkty přitom velmi dobře pracují dohromady.

Huda Beauty Faux Filter Concealer

3. Dr. Jart+

Jednou z nejlepších korejských kosmetických značek je Dr. Jart+. Jedná se o vysoce účinnou péči o pleť, která využívá moderní dermatologické poznatky. Kosmetická značka byla založena v roce 2005 v Soulu a za jejím vznikem stojí dermatolog Sung Jae Jungem společně s bývalým architektem Leeo (Chin Wook) Leem. Jednotlivé výrobky obsahují řadu patentovaných složek. Vybrané produkty si poradí i s péčí o problematickou a aknózní pleť.

Mezi nejoblíbenější produkty této značky se právem řadí proslulý BB krém Dr. Jart+ Premium BB Tinted Moisturizer SPF 50. Je dostupný ve čtyřech odstínech a kromě lehkého krytí poskytne pleti také adekvátní hydrataci. Po použití je pleť příjemně hladká, jasná a vypadá přirozeně. Za zkoušku bezpochyby stojí také hydratační krém s ceramidy Dr. Jart+ Ceramidin Skin Barrier Moisturizing Cream. Jeho konzistence sice na první pohled připomíná máslo a je opravdu hutná. Nenechte se tím ale zmást. Na pleti rozhodně nevytváří nepříjemný pocit mastnoty. Účinně hydratuje a také přispívá k posílení ochranné kožní bariéry.

V portfoliu značky dále najdete i několik povedených pleťových masek. Vybírat můžete z modelů zaměřených na hydrataci, posílení bariéry nebo čištění pleti.

Dr. Jart+ Premium BB Tinted Moisturizer SPF 50

4. Charlotte Tilbury

Prémiová kosmetická značka Charlotte Tilbury je kombinací špičkové kvality a luxusu. Založena byla v roce 2013 v Londýně a zanedlouho se dočkala obrovského úspěchu po celém světě. Sortiment značky zahrnuje jak dekorativní kosmetiku, tak i anti-age produkty a kosmetické přípravky pro každodenní péči.

Z celosvětově populárních produktů stojí za zmínku fixační sprej Charlotte Tilbury Airbrush Flawless Finish Setting Spray. Jedná se o velmi lehký sprej, který se postará o fixaci make-upu po dobu až 16 hodin. Po jeho použití make-up nemá tendenci se slévat, stékat z pleti nebo ji vysušovat. Chybu jistě neuděláte ani s jejich dekorativní kosmetikou. Osobně mohu doporučit například jejich ikonické tužky na rty a rtěnky Pillow Talk. S jejich pomocí snadno a přesně definujete vaše rty, zvýrazníte je a dosáhnete krásného efektu.

Charlotte Tilbury Airbrush Flawless Finish Setting Spray

5. Beauty of Joseon

Další z populárních korejských kosmetik nese označení Beauty of Joseon. Inspirací k jejímu vzniku byla tradiční korejská medicína s označením Hanbang, která využívá sílu bylinek a přírodních složek k péči o pleť. Jednotlivé kosmetické produkty vynikají nejen po stránce vysoké účinnosti, ale také šetrnému přístupu k pokožce. Mezi hlavní ingredience, které se v této kosmetice objevují, se řadí ginseng, zelený čaj, rýžová voda a švestková voda.

Z konkrétních produktů bych vyzdvihla ochranný krém s UV filtry Beauty of Joseon Relief Sun Rice Probiotics SPF50. Zásluhou obsažených chemických filtrů poskytuje velmi vysokou ochranu před UV zářením. Rýžová probiotika se postarají o posílení ochranné bariéry pokožky. Díky lehké textuře se snadno nanáší a rychle se vstřebává. Chybu ale jistě neuděláte ani s jejich séry. Například sérum Beauty of Joseon Glow Serum Propolis and Niacinamide vám pomůže s dosažením zářivé a jasné pleti. Rovněž snižuje viditelnost pigmentových skvrn a dodává pokožce mladistvý vzhled.

Beauty of Joseon Relief Sun Rice Probiotics SPF50

6. Lancôme

Kvalitní kosmetická značka Lancôme byla založena již v roce 1935. Od té doby se přitom zaměřuje na výrobu kvalitních produktů s prokazatelnými výsledky. Zároveň přináší nádech francouzského kouzla. Jedná se o luxusní kosmetiku, která je však stále dostupná za rozumnou cenu. Velké popularitě se těší zejména pro své krásné parfémy, rozhodně se ale nejedná o jediný typ produktů, který je u této značky dostupný.

Neméně oblíbená je například objemová řasenka Lancôme Lash Idôle, s jejíž pomocí budou vaše řasy dokonale prodloužené a zvýrazněné. Skvělé výsledky poskytuje prostřednictvím speciálního kartáčku a gelové textury. Jelikož je složení velmi lehké, vaše řasy zbytečně nezatíží. A navíc vydrží na svém místě po celý den. Pokud bych měla jmenovat zástupce z řad pečující kosmetiky, zmínila bych omlazující sérum Lancôme Génifique. Jeho inovované složení zajistí vyváženost kožního mikrobiomu. Složení s komplexem probiotik a prebiotik pomáhá bojovat proti viditelným známkám stárnutí pleti.

Lancôme Lash Idôle

7. Chanel

Značku Chanel jistě není potřeba nijak zdlouhavě představovat. Za jejím založením stojí pomyslná královna módy Gabrielle Bonheur Chanel. Značka se samozřejmě nejprve soustředila na módní kousky, postupem času však své portfolio rozšířila o parfémy a kosmetiku. První parfém, který byl na trh uveden, nese označení Chanel N° 5 a dodnes se jedná o jeden z nejslavnějších a nejprodávanějších parfémů na celém světě. Jedná se o velmi příjemnou pudrovou vůni s květinovými a dřevitými tóny. Skvěle se hodí na každodenní nošení i speciální příležitosti.

Z pánských parfémů pak mohu vypíchnout například Chanel Bleu de Chanel. Tato aromatická dřevitá vůně se skvěle hodí na denní i večerní nošení. Citron a mátu záhy vystřídá kombinace pikantního pepře a bílých květů jasmínu. A pevný základ tvoří santalové dřevo s cedrem a tonka fazolí.

Můj tip: Tipy na nejlepší parfémy Chanel pro ni i pro něj

Chanel N° 5

8. Guerlain

Pod značkou Guerlain se skrývají luxusní parfémy s inovativním složením, které jsou vyvedeny k dokonalosti. Značka byla založena v roce 1828 a již od počátku se snaží kombinovat špičkové technologie, řemeslné umění a sociální odpoědnost. Za tu dobu na trhu má značka Guerlain na svém kontě více než 1100 vůní, které si nachází své příznivce po celém světě. Sortiment navíc skrývá také produkty pro péči o pleť a líčení.

Mezi oblíbené dámské parfémy od této značky se řadí Guerlain Mon Guerlain. Tato parfémovaná voda se pyšní orientálně-dřevitou vůní a skvěle se hodí pro romantické ženy. Vonná kompozice patří svěžímu bergamotu a levanduli. Nechybí ani arabský jasmín společně s kosatcem a celek uzavírá tahitská vanilka se santalovým dřevem.

Neméně populární je unisex parfémovaná voda Guerlain Absolus Allegoria Rose Amira. Jedná se o květinovodřevitou vůni, která obsahuje více než 90 % složek přírodního původu. Hlavní roli zde zaujímá motiv růže.

Guerlain Mon Guerlain

9. Yves Rocher

Mezi další nejznámější kosmetické značky na světě se právem řadí také Yves Rocher. Za jejím vznikem stojí stejnojmenný zakladatel – Yves Rocher, který si kladl za cíl vytvořit značku s respektem k přírodě. Jeho produkty se krátce po založení značky staly oblíbené po celé Francii a začal proto expandovat do zahraničí. Kromě dekorativní kosmetiky můžete vybírat také z pečujících produktů a výjimkou nejsou ani parfémované vody s unikátními kompozicemi.

Mezi nejproslulejší produkty této značky se právem řadí produkty z řady Riche Créme. Ty vynikají po stránce své struktury a obsahu vzácných olejů a oleje z 1 000 růží. Kosmetika z této řady je vhodná pro zralou pleť. Například denní krém Riche Créme vám pomůže s hydratací pokožky po celý den.

Riche Créme

10. Shiseido

Japonská kosmetická společnost Shiseido na trhu působí již více než 150 let. Kombinuje přitom orientální estetiku, západní vědu a nejmodernější technologie. Kromě kosmetických produktů zaměřených na péči o pleť v nabídce najdete také skvělé parfémy. Zatímco japonské parfémy bývají mnohdy lehké a vzdušné, pro značku Shiseido to tak zcela neplatí. Kromě lehkých parfémů můžete vybírat také z těžších a výrazných vůní, které vás mohou doprovázet třeba během speciálních příležitostí.

Mezi populární kosmetické produkty značky se řadí například zpevňující liftingový krém Shiseido Vital Perfection Uplifting & Firming Day Cream. Při pravidelném použití viditelně pozvedává pleť a zmírňuje projevy stárnutí. Po aplikaci je pleť vyplněná a pyšní se krásně definovanými konturami. Vaší pozornosti by pak jistě nemělo uniknout ani zesvětlující korekční sérum Shiseido White Lucent Illuminating Micro-Spot Serum působící proti pigmentovým skvrnám. Sérum pleť účinně zbavuje mdlého vzhledu a nejednotného tónu.

Shiseido Vital Perfection Uplifting & Firming Day Cream

11. La Prairie

Pomyslný elixír mládí vám zprostředkuje švýcarská kosmetická značka La Prairie. Klíčovou složkou téměř všech produktů z řady pečující kosmetiky je exkluzivní buněčný komplex, který pomáhá navrátit život a energii jednotlivým buňkám. Značka se svého zrodu dočkala v roce 1978 a každý její produkt je považován za takové malé umělecké dílo. V mnoha produktech se objevují vzácné ingredience, mezi které patří třeba platina, kaviár či zlato.

Mezi nejlepší produkty této značky se řadí zpevňující oční gel La Prairie Essence of Skin Caviar Eye Complex. Výtažky z kaviáru pomáhají vyhladit vrásky okolo očí, redukují známky únavy a pomáhá proti oteklým víčkům. Má příjemně chladivý efekt a podporuje hydrataci v očním okolí. Vyzkoušet můžete také vyplňující a vyhlazující krém s kaviárem La Prairie Skin Caviar Absolute Filler. Ten obsahuje jednu z nejúčinnějších forem kaviáru a díky pokročilému technologickému procesu se z něj extrahují ty nejkvalitnější živiny.

La Prairie Essence of Skin Caviar Eye Complex

12. Kiehl’s

Seznam profesionálních kosmetických značek zakončím americkou značkou Kiehl’s. Ta se svého zrodu dočkala v roce 1851, kdy měla v newyorské East Village podobu malé rodinné lékárny. Postupem času však začaly vznikat její vlastní kosmetické produkty, které záhy zaznamenaly úspěch napříč celým světem.

Osobně můžu doporučit hloubkově čistící masku Kiehl’s Rare Earth Deep Pore Cleansing Mask, která přispívá ke zmenšení pórů. Uvnitř tohoto přípravku najdete kvalitní jíl z Amazonky, který pomáhá eliminovat výskyt černých teček. Zároveň pleť účinně čistí od toxinů a nečistot, které mohou póry ucpávat. Mezi populární a ikonické produkty značky se pak právem řadí noční regenerační sérum Kiehl’s Midnight Recovery Concentrate, které je určeno pro všechny typy pleti. Pomáhá přitom zlepšovat vzhled unavené pleti, která trpí nedostatkem spánku.

Kiehl's Midnight Recovery Concentrate

Přidat komentář

nine − four =