Tipy na nejlepší kolagen s kyselinou hyaluronovou (TOP 7)

Podpořte zdraví vaší pleti, vlasů a nehtů. Pomocníkem se vám stanou doplňky stravy s obsahem kolagenu a kyseliny hyaluronové. V tomto článku vám představím několik zajímavých doplňků stravy a podíváme se na to, jaký je ten nejlepší kolagen s kyselinou hyaluronovou. Dále se pak zaměřím i na to, proč je právě kombinace kolagenu s kyselinou hyaluronovou vhodná a proč je na místě tyto látky doplňovat.

Porovnání nejlepších kolagenů s kyselinou hyaluronovou – TOP 3

PořadíProduktNaše hodnoceníOrientační cena
1.WoldoHealth Kolagen
TOP 1

⭐ 100 %
do 1100 Kč Zjistit cenu
2.VENIRA PREMIUM kolagenový drink
TOP 2

⭐ 100 %
do 850 Kč Zjistit cenu
3.Collagen Drink ANNA BRANDEJS
TOP 3

⭐ 99 %
do 1000 Kč Zjistit cenu

1. WoldoHealth Kolagen s kyselinou hyaluronovou a biotinem

WoldoHealth Kolagen s kyselinou hyaluronovou a biotinem

První možností je velmi kvalitní kolagen s kyselinou hyaluronovou a biotinem od značky WoldoHealth. Obsahuje kolagen v hydrolyzované podobě se skvělou rozpustností a vstřebatelností. Přidaná kyselina hyaluronová a biotin pomáhají podpořit růst a obnovu buněk a tkání. Díky neutrální chuti a čistému složení můžete přípravek používat skutečně všestranně.

Kolagen u tohoto produktu pochází z volně se pasoucího skotu v Argentině a pyšní se certifikací Halal. Doplněk stravy neobsahuje žádná aditiva v podobě lepku, barviv, laktózy a podobně. Balení obsahuje 500 g přípravku, což odpovídá celkem 50 dávkám. V jedné doporučené dávce přitom tělu dopřejete 9 699,96 mg 100% hovězího kolagenu, 300 mg kyseliny hyaluronové a 40 µg biotinu.

2. Vilgain Kolagen komplex

Vilgain Kolagen komplex

Další skvělou volbou je kolagenový komplex od značky Vilgain. Tento přípravek využívá tři značkové zdroje kolagenu všech typů a další aktivní látky pro hloubkovou péči o jednotlivé měkké tkáně. Přípravek účinně pečuje o vlasy, nehty a také pokožku celého těla. Zároveň zvyšuje elasticitu a pevnost kůže a pokožku hydratuje.

Konkrétně tento doplněk stravy obsahuje hovězí kolagen peptinex, který pochází z kolagenu krav krmených trávou. Dále se jedná o rybí kolagen Naticol, který je zdrojem bioaktivních kolagenních peptidů z rybí kůže. A nakonec zde najdete kolagen ze stěn vaječných skořápek Ovoderm. Směs je dále doplněna o další 3 aktivní látky v podobě kyseliny hyaluronové, vitamínu C, selenu a biotinu.

3. VENIRA PREMIUM kolagenový drink

VENIRA PREMIUM kolagenový drink

Třetí příčku mého žebříčku obsadil neméně povedený kolagenový drink Venira Premium. Jedná se o jeden z nejsilnějších kolagenových drinků na trhu, který obsahuje 8000 mg 100% bioaktivního hydrolyzovaného kolagenu a dalších 10 aktivních látek včetně kyseliny hyaluronové a vitaminu C.

Při pravidelném užívání můžete zaznamenat rychlé a viditelné omlazující výsledky, eliminaci vrásek, pevnější a hydratovanější pokožku. Přípravek také udržuje normální stav nehtů, vlasů a kůže. Kromě toho přispívá k výživě kloubů a vazů, posiluje imunitu a chrání buňky před oxidativním stresem. Balení obsahuje 324 gramů směsi, což odpovídá 30 dávkám. Drink má poměrně příjemnou exotickou příchuť, díky čemuž se dobře konzumuje.

Ta ovšem není jediná, dopřát si můžete i další zajímavé příchutě jako: jablko se skořicí, černý rybíz, malinu, jahodu s limetkou, ledový broskvový čaj, meloun, lesní plody a nebo čistý kolagen bez příchutě, pokud jej míchate například s džusem.

4. Collagen Drink ANNA BRANDEJS

Collagen Drink ANNA BRANDEJS

Dalším skvělým kolagenovým drinkem je tento od značky Anna Brandejs. S jeho pomocí docílíte mladistvé a zároveň hydratované pleti. Drink pomáhá zpevnit pleť a vyhladit vrásky. Obsažená kyselina hyaluronová se postará o její intenzivní hydrataci a zjemnění. Nechybí ani vitamín C a E a koenzym Q10 pro ochranu před volnými radikály.

Směs obsahuje rybí kolagen Naticol, který pochází z vysoce kvalitních syrových rybích kůží. Dále se pak jedná o kyselinu hyaluronovou zajišťující maximální hydrataci pleti. Vitamín C přispívá k udržení normální funkce imunitního systému a vitamín E účinně chrání buňky před oxidativním stresem. Nakonec koenzym Q10 je efektivním zdrojem energie pro buňky a působí jako katalyzátor biochemických reakcí.

Z příchutí si můžete vybrat mango nebo třeba citron.

5. Ketomix Kolagen s kyselinou hyaluronovou

Ketomix kolagen s kyselinou hyaluronovou

Chybu neuděláte ani s tímto účinným kolagenovým drinkem s obsahem kyseliny hyaluronové od značky Ketomix. Směs zaujme příchutí lesních plodů, díky níž se velmi dobře konzumuje. Kolagenový nápoj účinně zpevňuje pokožku, posiluje vlasy, nehty a zuby. Zároveň zlepšuje pružnost vazů a šlach a přispívá k normální funkci chrupavek, kůže a kostí.

Směs obsahuje mořský kolagen, kyselinu hyaluronovou a vitamin C. Jednotlivé látky se tak přirozeně doplňují. Vašemu organismu jeho konzumace pomůže nejen zvenku, ale i zevnitř. Předností je také příjemná chuť. Směs je v praktickém balení po sáčcích, díky čemuž si ji můžete vzít snadno s sebou třeba do práce nebo na dovolenou.

6. Rosen Kolagen FORTE+ Kyselina hyaluronová

Rosen Kolagen FORTE+ Kyselina hyaluronová

Další skvělou kombinací kolagenu a kyseliny hyaluronové je tento přípravek od značky Rosen. Je v tabletách, proto se jedná o ideální volbu pro všechny, kterým vadí kolagenový nápoj vypít. Obsahuje hydrolyzovaný kolagen a kyselinu hyaluronovou v nejčistší možné podobě. V jedné tabletě vaše tělo získá 1000 mg kolagenu typu I, 25 μg selenu a 50 mg kyseliny hyaluronové. V balení najdete 120 tablet směsi a 60 tablet kyseliny hyaluronové.

7. Movit Energy Mořský kolagen Beauty Plus s kyselinou hyaluronovou

Movit Energy Mořský kolagen Beauty Plus s kyselinou hyaluronovou

Tento mořský kolagen s kyselinou hyaluronovou obsahuje ideální složení pro podporu zdraví vlasů, nehtů a pokožky. Přípravek obsahuje 100% přírodní hydrolyzovaný kolagen typu I. Peptan® F 2000 LD. Dále zde najdete kyselinu hyaluronovou a pantothenovou, koenzym Q10, biotin, křemík, selen a zinek.

Přípravek se prodává v tobolkách, přičemž každý den je potřeba užívat dvě až tři. Díky svému složení účinně chrání buňky před oxidačním stresem a pomáhá podpořit zdravý vzhled vaší pokožky, nehtů a vlasů. Vzhledem k balení v tobolkách se opět jedná o skvělou variantu pro všechny, kteří upřednostňují tento typ konzumace doplňků stravy a nápojům se chtějí vyhnout.

Proč je dobrý kolagen s kyselinou hyaluronovou

Spojení kolagenu a kyseliny hyaluronové přináší nespočet skvělých benefitů. Hlavní funkcí kolagenu je budování a podpora tkání, mezi které patří kosti, chrupavky, kůže, vlasy, nehty nebo třeba náš trávicí systém. V kombinaci s kyselinou hyaluronovu se přitom jeho účinky ještě zvyšují. Právě proto se vyplatí sáhnout po produktech, které obě tyto látky obsahují.

Proč je kolagen pro tělo tak důležitý

Kolagen je základní stavební hmotou našich pojivových tkání. Právě kolagen tvoří až 30 % všech proteinů v organismu. Pokud ho máme v těle nedostatek, může se to projevit různými způsoby. Mezi ty hlavní se řadí zhoršení kvality pokožky, tvorba vrásek, zvýšené vypadávání vlasů, lámání nehtů nebo třeba bolestivost kloubů.

Naše tělo si kolagen vytváří samo. S přibývajícím věkem však tato tvorba přirozeně klesá a je potřeba jej doplňovat uměle.

Proč je pro tělo důležitá kyselina hyaluronová

Kyselina hyaluronová obklopuje naše kožní buňky, u kterých si klade za cíl zajistit hydrataci a pevnost pleti. Zatímco mladá a zdravá pleť obsahuje velké množství kyseliny hyaluronové, s přibývajícím věkem její produkce v pleti klesá. Kyselina hyaluronová je pomocníkem pro zlepšení hydratace a plnosti pokožky, pomáhá zmírnit výskyt jemných vrásek a linek.

V jaké podobě tělo kolagen nejlépe vstřebá

Aby tělo dokázalo kolagen co nejlépe vstřebat, musí být v rozpustné hydrolyzované podobě. Jedině tak jej organismus nejlépe využije coby stavební materiál. Vhodné je přitom kolagen kombinovat nejen s kyselinou hyaluronovou, ale i zvýšeným příjmem vitamínu C.

Jaké dávky kolagenu a kyseliny hyaluronové tělu dopřát

Optimální denní dávka kolagenu se pohybuje v rozmezí od 8 do 12 g, u kyseliny hyaluronové se pak jedná o rozmezí od 80 do 100 mg.

Čtěte také: Nejlepší a nejsilnější rybí kolagen na trhu

Přidat komentář

seventeen − 2 =